Curriculum Vitae

 


 

Organisator en onderzoeker

In 1998 heb ik (samen met een projectgroep) mijn eerste expositie, Kijk op de Wijk in de Utrechtse wijk Lombok, georganiseerd voor Stichting Kade Ateliers. Sinds die tijd werk ik regelmatig als initiatiefnemer en organisator van exposities.  

Daarnaast ben ik in 2000 op zoek gegaan naar een verdere verdieping van mijn werk als beeldend kunstenaar en organisator. Ik studeerde een jaar lang theologie aan de Katholieke Theologische Universiteit in Utrecht. Ook bezocht ik de art-ashram van beeldend kunstenaar/theoloog Jyoti Sahi in India. Hierna ontstond bij mij de wens om het eigen beeldende werk te combineren met wetenschappelijk onderzoek. In 2005 leidde dat uiteindelijk tot een promotieonderzoek aan de Academie der Kunsten van de Universiteit Leiden. In december 2010 ben ik gepromoveerd op een onderzoek naar de integratie van performancekunst in de oecumenische kerkdienst. Ik organiseerde, in samenwerking met kerkgemeenten, diverse vieringen met performancekunst.

Vanaf 2014 is het (Friese) landschap ook een belangrijk thema in mijn werk geworden. Ik organiseerde en regisseerde voor kunstenaarsvereniging Kunst Achter Dijken onder andere de theatervoorstelling op locatie Dijk vol dromen.

Klik op de onderstreepte woorden voor meer informatie over mijn activiteiten als beeldend kunstenaar en onderzoeker.