He's mine all mine

 


 

He's mine all mine werd voor het eerst gepresenteerd tijdens de groepsexpositie Kruisigingen in museum Hillesluis te Rotterdam. De installatie bestond uit diaprojekties en een videofilm. In He's mine all mine wilde ik het verlangen tonen om het wonder van de wederopstanding van Christus opnieuw te beleven.

Stefan Belderbos: He's mine all mineKunsthistorica Debby Spruyt schreef in de expositiecatalogus over de installatie: "Door een poging tot verbeelding van de opstanding op zich, geeft Belderbos de onmogelijkheid aan om religie door middel van representatie als realiteit op te voeren" (zie: Een flirt met God)

In het boek de Crux beschrijf ik hoe dit beeld raakt aan de kern van mijn geloof: ' Bij nadere bestudering werd duidelijk dat ik mijn doel voorbij was geschoten. Tijdens deze performance werd ik een poppenspeler en de geschilderde Christus een marionet. Ik was uit de koers geraakt. Toch raakte dit experiment wel aan de kern van mijn geloof. Mijn geloof als een streven en provocatie om een ongrijpbare God, die buiten onze kaders valt, te leren kennen.' (Lees verder in: He's mine all mine).